Wanneer je dicht bij het strand woont of gewoon eens wat anders wil, is het aan te raden om eens te gaan hardlopen op het strand. Nederland heeft op dit gebied veel te bieden vanwege de lange kusten waar je goed kunt hardlopen.
Verschillende ondergronden
Hardlopen op het strand is te vergelijken met hardlopen op een zachte bosgrond. Zowel bosgrond als zand hebben een demping waardoor de spieren minder belast worden. Wanneer je hardloopt op het strand kan je ook kiezen voor diverse ondergronden: het mulle en enigszins vochtige zand. Ook kun je kiezen om te gaan hardlopen tijdens eb en vloed. De doorlopers kunnen het beste kiezen voor het hardere en vochtige zand wat meestal dicht bij de waterlijn is. Voor de hardlopers die wat zwaarder willen proberen, is het mulle zand aan te raden.
Soort schoeisel
Omdat er natuurlijk een verschil tussen asfalt en strand is, zul je enigszins op een andere manier lopen. Wanneer je gewend bent om te rennen op bosgrond zul je hier minder last van hebben. Je kunt echter wel gewoon op je trainingsschoenen lopen, zeker op het wat stabielere deel van het strand. Daarnaast zou je ook kunnen kiezen om op je blote voeten te rennen. Dit is alleen aan te raden als je een hele goede looptechniek hebt en een ervaren renner bent. Het nadeel van hardlopen op blote voeten is dat je last kan krijgen van kwallen of schelpen.
Hardlopen met eb en vloed
Een probleem waar je op moet letten tijdens het hardlopen op het strand is eb en vloed. Wanneer je een uurtje gaat hardlopen, wil je niet op de terugweg verrast worden met een ondergelopen strand. Zorg daarom dat je altijd goed voorbereid bent, wanneer je gaat hardlopen op het strand.
Add Comment