Hardlopen en afvallen: Wat een dieet met je doet

Hardlopen en afvallen: Wat een dieet met je doet

In dit artikel vertel ik je wat een dieet met je doet en hoe jij kunt hardlopen en afvallen op een gezonde manier. Hardlopen en afvallen is namelijk stukken makkelijker als je wel goed blijft eten!

Wat een dieet met jou doet
Veel mensen zijn zich er niet van bewust wat voor een impact het volgen van een dieet heeft op je gezondheid en gemoedstoestand.

Een slecht voedingspatroon is te vergelijken met het verslaafd zijn aan roken. Je kunt genieten van het eten, maar op de lange termijn verkort je jouw leven en riskeer je vele gezondheidsrisico’s.

Als je troep eet kan je niet verwachten dat je veel energie hebt om te sporten en op je werk een productieve dag te hebben. Wil jij niet ook meer energie en je scherper voelen? Stop dan met het eten van slechte voeding en verbeter je leven vandaag nog. Het is mogelijk om af te vallen door de combinatie hardlopen en afvallen.

Iemand die voldoende sport en een gezond voedingspatroon volgt bereikt een hoge gezondheid, in tegenstelling tot mensen die junk food eten en alleen maar op de bank blijven zitten met een zak chips. Jij wilt toch ook het maximale uit je leven halen?

Hardlopen en afvallen: Een Zwaar Dieet?

Als je een zwaar dieet volgt met sterke restricties aan wat je wel en niet mag eten en je daarnaast ook forse beperkingen hebt op de hoeveelheid calorieën die je binnen krijgt, dan is het maar moeilijk om het op te brengen te gaan sporten naast het dieet. Je hebt als gevolg van het gebrek aan voldoende eten te weinig energie om te sporten. De dagen dat je wel gaat sporten, zullen veel van je lichaam vergen en kunnen contraproductief uitpakken. Het lichaam moet namelijk herstellen na het sporten en als je te weinig eet, kan het gebeuren dat je lichaam spierweefsel gaat afbreken. Door het sporten versnel je dit proces dan. Pas hier dus mee op. Uiteindelijk wil je verantwoord hardlopen en afvallen.

Zie Voeding als Brandstof bij het hardlopen en afvallen

Het klinkt misschien wat ver gezocht, maar door anders te kijken naar eten zal het gemakkelijker worden om af te vallen. Bijvoorbeeld kan je kan zoeken naar een voedingspatroon die niet gericht is op het snelst af te vallen, maar juist het beste is voor een hardloper. Je eet en drinkt dan om een betere hardloper te worden, terwijl je tegelijkertijd kunt afvallen.

Hoe beter het dieet aansluit op het hardlopen, des te sneller zul je langer kunnen rennen. Het is erg simpel, maar je verbrand meer als je langer sport. Een dieet dat gericht is op het verbeteren van je hardloopprestaties, draagt dus bij aan het afvallen.

Je verandert jouw dieet of voedingspatroon dus zo dat je eet en drinkt wat goed is om beter en langer te kunnen hardlopen. Hiermee leg je de focus op meer bewegen, zodat je meer gaat verbranden in plaats van in het snijden van calorieën om af te vallen door minder te eten. Je zult merken dat hardlopen stukken leuker is dan, jezelf eten te ontzeggen. Hopelijk heb je wat aan deze tips over hardlopen en afvallen!

Add Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *